Om in de groentebehoefte te voorzien proberen we niet iedere dag aardappelen of pasta oid te eten maar in plaats daar van 2 of 3 verschillende groentes. Maar als je toch eens iets ‘aardappel-achtigs’ wilt eten is dit een leuk alternatief.
Ingrediënten
- Zoete aardappel (ik geef de voorkeur aan de oranje variant)
- Kokosolie
- Zout (gewoon zout, Keltisch of Himalaya)
De zoete aardappel goed wassen, eventuele plekjes wegsnijden, de schil hoeft er niet af. In dunne plakken snijden met de keukenmachine of een dunschiller. Deze plakken bakken (frituren) in een laagje kokosolie in een pan.Daarna wat zout er over. Lekker als snack of bijgerecht.
Je kan de plakken ook in een bak even husselen met kokosolie (ff warm maken) en dan uitspreiden op een bakplaat en in de oven bakken op 160 graden. Goed in de gaten houden en op tijd omkeren. Het ligt aan de dikte van de plakken hoe snel dit moet.